Vad brukade du och dina kompisar leka när du var liten? Kan du beskriva leken? Är leken speciell för din stad eller ditt land?

Browsing responses (2)

a

alexandr in Swedish

Min barndom

Hej! Jag heter Alexandr och jag är trettioett år gammal nu. Jag var född i en liten by i norra Kirgizistan i nittonhundranittiotalet. Men när jag var två år gammal, flyttade min familj till en andra by i södra Kazakstan. Så, det var ett plats var jag tillbringade min barndom. Jag är den yngste i familj. Även om jag har två bröder, de är märkbart äldre än jag. Så, det menar jag att jag hade att leta efter vänner på något annat plats än hemma. Så gjorde jag. Det var en tid när vi hade inte haft datorer eller mobiltelefoner. Det var inna även Sega och Dendy (ja, det var en tid när miljoner av barn spelade först videospel, men inte barn i min by). Det är sant att vi inte hade många saker. Men vi hade vår föreställning. Förstas, spelade vi fotboll och basket. Med de är inte särskilt spelar. Jag vill att dela med dig min minns om en special spel. Vi kallade det "en flask och en pinne". Reglerna är ganska lätt. Det finns en flaska mitt i en liten cirkel. En av spelare ska vakta flaskan med en pinne. Alla andra spelare ska ta en avstånd i ungefär femton steg och försöka kasta deras pinnar mot flaskan. Om man skjutar ner flaskan, alla barn som kastade deras pinnar ska springa och försöka ta pinnar och slå flaskan en gång till. Efter det måste de springa tillbaka. Om man springer, man tar en steg framåt och kastar en gång till. Om vakten slåss man med sin pinne, ska man bli vakten i stället. Man som göra mest steg vinner. Ju mer barn spelar, desto bättre och mer intressant. Vi brukade leka hela dagar på sommaren. Det var allt för idag. Tak för att läsa och kommentera.

0.0

3

Apr 04

2 min read

w

whereismymind in Swedish

Kosacker och Rånare (del 1/2)

När jag var liten, ungefär 10-12 år, lekte jag och mina kompisar en lek, som heter Kosacker och Rånare. Den är en gammal rysk lek, som barn lekte utomhus på 1900 talet, på den tiden när varken internet eller tv-spel fanns. Det säges att leken kan vara även äldre, från 15 sekel, men jag vet inte om det är sant. I den leken delades deltagare i två lag - rånare och kosacker. Det huvudmålet för kosacker är att fånga alla rånare eller att ta reda på vilket hemligt ord de har tänkt på. För att fånga eller frysa någon, måste man röra vid en annan person med sin arm. Det är kosacker som fångar, och rånare som fryser. När rånaren är fångad, måste den följa med kosacken till omgärdat plats, där man väntar tills ens lag räddar honom. I fängelse kan fången också torteras på något harmlöst sätt, för att ta reda på det hemliga ordet. Rånarma i sin tur kan befria sin lagkamrat genom att röra vid honom. Det är roande, att rånare kan beröra kosacker också, och då måste man stanna och stå stilla några sekunder.

0.99

1

Jan 29

1 min read

Why not write a response in your studying language? We believe in you.

Practice writing

Global journal statistics

  • Total journals: 41328
  • This month: 547
  • Today: 0