Go back to journals

0628. Mina planer till helgen

mikaswedish 212 · July 22

Prompt: "PROMPT FOR JUNE 2021 WRITING CHALLENGE: What are your plans for the weekend?" by Jacque. Like this prompt? Write your own response here.

Target Language - Swedish

Jag har goda planer för denna helg.

Vid denna punkt har jag inte loggat på LC sedan den 18 juli. Alla mina nya inlägg är planerade på grund av min resa till Spanien. Jag har gjort det eftersom jag visste inte om jag skulle ha internet eller tid för att skriva mina texter varje dag. Jag har redan planerat vad vi kommer att göra den helg av 24-25 juli men jag vet inte än precis vad vi ska verkligen göra.

Idag på torsdag skulle vi vara i Ronda, en liten stad i Spanien, nära Malaga. Imorgon åker vi till Malaga för att njuta av stranden.

På lördag ska vi besöka staden lite mer, äta i en bra vegansk restaurang och på eftermiddagen åka tillbaka till Sevilla. På natten kommer vi att träffa med mina vänner som jag mötte när jag studerade på universitet. Jag har inte sett dem sedan 2017 och jag är så glad att se dem alla igen snart. Vi kommer att ta en öl i min favoritbar och då förmodligen äta i en vegansk restaurang. Min vän MJ är vegan också nu så det kommer att bli trevligt. Hon var inte alls vegan när jag träffade henne i 2015 men då blev hon det två år sedan när hon bodde i Storbritannien. Mina vänner brukade skämta om att jag var vegan men nu tror jag att de inte ska skämta längre om det.

På söndag ska vi åka till Albacete. Det är en lång resa. Från Sevilla med tåg tar det ungefär 5 timmar. Vi anländer klockan 3 och ska direkt gå till min favoritrestaurang för att äta lunch. Det är normalt att äta lunch vid den klockan i Spanien. Albacete är staden när jag gjorde mitt Erasmusår när jag var 22. Jag har många bra minnen av staden. Jag har inte många vänner från Albacete nu för alla mina vänner från dåvarande var också Erasmusstudenter. Men jag har en bra vän, Esperanza, med hennes man José Antonio, som är 50-60 år gamla, och de bor nära staden, mitt i skogen. De har två stora hundar, en stor trädgård och vissa hästar. De kommer att vara värd för oss för två nätter.

Jag kommer också att träffa gamla studenter i Albacete innan vi går till Esperanzas hus. När jag var 25 och 26 år gammal arbetade jag som franska lärare i en liten stad bredvid Albacete: Hellin. Jag höll kontakten med några studenter och jag kommer att se dem på söndag. Jag ser fram verkligen emot det. Jag träffade dem när de var 12 och nu är de 19 år. De är inte barn längre och våra relation kan förbättra.


Sign in to make corrections or write comments.