l
lomax

Last online Nov. 27, 2022

Member since 2022

Languages

  • English
  • Russian

Highlights

  • 2.18 correction ratio
  • 225 corrections made
  • 103 corrections received

My journals

l

lomax in Russian

Где я живу

Я живу в Англии. Лондон недалеко с меня живу. Есть три вокзала и много магазина. Автобусы здесь обычно вовремя, так я езжу на автобусе в школу и домой. Место, что я люблю идти, библиотека. У неё большинство книг, что я хочу читать. Я могу одолжить книги, но я должен возвращать их в течение месяца. Спасибо за чтение.

2.18

4

Nov 25

1 min read

l

lomax in Norwegian Bokmål

Hva ville overbeviste meg om å ta kollektivtrafikk?

Jeg allerede tar kollektivtrafikk, på grunn av brukervennligheten. Det tar mindre tid å dra til skolen med buss enn med til fots, og det er gratis for meg fordi jeg er en tenåring. Dessuten lar det meg å arbeide mens jeg drar til skolen og hjem. For eksempel, kan jeg øve på norsk vocabular med Anki, bruke Duolingo eller lese en bok. Det gjør reisen min mer koselig. En ting som jeg ikke liker om reiser med buss, er når det står masse folk så bussen blir ganske stappfull (crowded). I dette tilfellet, det kan bli litt uhyggelig.

2.18

0

Nov 14

1 min read

l

lomax in Russian

"Бизнесмен в Москве" вопросы

Please could you tell me if my answers to the questions are fine: 1) Почему вы изучаете русский язык? Я изучаю русский язык потому что это интересно. 2) Как вы изучаете русский язык? Я читаю много. 3) Вы читаете русские газеты? Нет, я не читаю русские газеты. 4) Какой ваш любимый русский или английский журнал? Я не читаю русские журналы, но мой любимый английский журнал "Метро" 5) Вы смотрите русский телевизор? Нет, я не смотрю руссий телевизор. 6) Какая ваша любимая русская или английская программа? Моя любимая английская программа "Seinfield" 7) Какие новости вы смотрите (русские или английские)? Я смотрю английские новости.

2.18

5

Nov 04

1 min read

l

lomax in Norwegian Bokmål

Boken som jeg leser akkurat

Nå leser jeg denne boken som heter «The Art of Statistics» av Sir David Spiegelhalter. Det er en bok som introduserer meg til feltet av statistikk. I dag leste jeg det 4. kapitlet, hvor han diskuterer konseptet av «årsaksforhold». La meg sammenfatte hva han skrev. Hovedpunktet er at korrelasjonen mellom to variabler ikke innebærer årsaksforholdet. For eksempel, ifølge Spiegelhalter finns det en korrelasjon mellom antallet til solgte iskremer, og antallet til drukningsdøder. Derimot ville det vært dum å suggerere årsaksforhold. Denne korrelasjonen er på grunn av en «confounder», en variabel som volder begge variablene, i stedet for det ene volder det andre. I dette tilfellet, det er sommeren: i sommer kjøper mer mennesker iskremer, men mer drar til bassenget eller stranden, som forårsaker den økende hendelseraten til drukninger. Jeg håper at det gir mening. Takk for å lese.

2.18

1

Nov 03

1 min read

l

lomax in Norwegian Bokmål

Liker du å lære norsk?

I begynnelsen var jeg veldig entusiastisk om å lære norsk. Den siste gangen som jeg hadde lært et språk var for lenge siden, altså jeg ville prøve det igjen. Jeg brukte lærebøker og hadde mange samtaler med andre på Discord (hvor jeg lærte nye ord og fraser). På grunn av det forbedret jeg meg veldig rask. Men nå har jeg annet arbeid, slik som å forberede for eksamener. Derfor er det vanskelig å like å lære norsk samtidig.

2.18

0

Oct 16

1 min read

l

lomax in Norwegian Bokmål

Lesning

Under sommeren ville jeg lese mer, så jeg gikk til biblioteket og lånte noe bøker. Én bok som jeg huske å lese var «A Clockwork Orange», som er en urovekkende historie om en voldsom mann som blir torturert for rehabiliteringen. En annen bok som jeg prøvde å lese var «The Trial» av Kafka. Faktisk var det mitt tredje forsøk, fordi boken er velskrevet men er ikke preferansen min. Jo mer jeg leste, jo kjedeligere ble denne boken.

2.18

1

Oct 07

1 min read

l

lomax in Norwegian Bokmål

Matteprøve

Nå for tida, øver jeg på matte for ei matteprøve 18. oktober, som heter TMUA. Den består av 2 eksamener, og hver er 75 minutt lang med 20 problem. Mens du fullfører mer problem, problema blir vanskeligere. Masse engelske universiteter ser på resultat av TMUA når de analyserer en universitetsapplikasjon. For eksempel, hvis du får gode resultater på TMUA, det kan få en kandidat mer tiltrekkende til universiteter, som øker sjansen av aksepten. Derimot er den ei veldig vanskelig prøve. Jeg trenger mer øvelse for å forbedre meg, så nå gjør jeg masse eksamener av tidligere år.

2.18

1

Sep 29

1 min read

l

lomax in Norwegian Bokmål

Kunstgalleri

I går gikk vennene mine og jeg til National Gallery på London. Vi så på kunstverka av verdensberømte kunstnere som van Gogh, Monet, Caravaggio og andre. Jeg trodde at maleria av de tidligere kunstnerne var gode men jeg forelsket meg i landskapsmaleria, som ble malt av Monet, Pissarro, Turner og andre. Maleria deres var ikke så "realistiske" og "detaljerte" (hvis de er enda de mest egnete orda) som de av Caravaggio, som jeg foretrekker fordi realisme er ikke tiltrekkende for meg. Jeg likte ikke portretta så mye, de var litt kjedelige og er ikke preferansen min.

2.18

1

Sep 28

1 min read